Halverwege twee voetbalseizoenen

Seizoen 2011-2012 komt er aan, ik voel het. 15 mei lijkt al weer best lang geleden. Die waanzinnige laatste wedstrijd, tegen FC Twente, zal ik nooit meer vergeten, maar de alledaagse voetbalrealiteit begint ook steeds weer meer tot me door te dringen.
Zo is de kans groot dat Demy de Zeeuw volgend jaar bij Spartak Moskou speelt. Hier kan ik eerlijk gezegd nog wel mee leven, als ‘we’ maar een behoorlijk bedrag voor hem krijgen. Middenvelders van zijn kaliber hebben we nog wel zelf in huis. Vervelender vind ik het nieuws dat er serieuze interesse is voor de voetballende supporter Jan Vertonghen, van grote Engelse clubs nog wel. Zijn voetbalkwaliteiten zijn al niet te vervangen, maar de Amsterdamse Belg zal ik vooral gaan missen om zijn Ajaxhart. Een overgang naar de Premier League gun ik hem overigens van harte. (Andere transfergeruchten, onder andere over de komst van Kolbeinn Sigthorsson en de genante situatie rond Mounir el Hamdaoui, lees je hier.)

Dat Ajax twee oefenpotjes in juli af gaat werken in Duitsland, daar gaat mijn hart nou niet bepaald sneller van kloppen. Prima, ik neem het ter kennisgeving aan. Daar denk ik tegen die tijd vast anders over.

Ajax-FC Twente was in ieder geval 41 dagen geleden en is over 35 dagen weer, voor de Johan Cruijffschaal. Het optellen verzwakt en het grote aftellen is begonnen. Kom op Ajax!

Lees ook:Ajax wint eindelijk weer en met overtuiging
Lees ook:Van der Laan is nu al met de 32ste landstitel van Ajax bezig
Lees ook:Ajax speelt gelijk tegen FC Twente
Lees ook:Sigthorsson heeft de Champions Leaguefinale gewonnen
Lees ook:Kan Ajax scherven rapen of vruchten plukken na IJsland – Nederland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>