Gezien bij Cinecenter: A most wanted man

A most wanted man zou ik ook prima zonder geluid kunnen zien. De fotograven-achtergrond van Anton Corbijn komt bij deze film weer prima tot zijn recht.

Ik ben weleens in Hamburg geweest en kan me niet herinneren dat het een erg spectaculaire stad is. Nu ben ik haast het tegendeel gaan denken. Elke zeetanker, ieder troosteloos gebouw en elke karige verhoorcel krijgt in uiteenlopende scenes bijzondere esthetische trekken.

Turbulent
Het verhaal is sterk neergezet. Zonder iets te verklappen worden vrijwel alle personages echte mensen met verschillende kanten. Een spionageverhaal nodigt uit tot eenzijdige stripkarakters, maar haast niemand is alleen maar goed, slecht, doortrapt, verwend of lelijk. Zo rustig als de beelden zijn, zo turbulent zijn de verschillende indrukken die je continu van de hoofdpersonen krijgt.

Philip Seymour Hoffmans laatste dragende rol is sterk neergezet. Ingetogen weet hij het boeiende verhaal – net als de verdere cast – een goede toon te geven.

Een ijzersterke film wat mij betreft. Maar wees gewaarschuwd, het is niet bepaald geschikt voor mensen die voor een goed humeur naar de bios gaan. Dat het leven niet logisch en rechtvaardig in elkaar steekt, wordt namelijk behoorlijk onderstreept.

 

Lees ook:Gezien bij Cinecenter: Nebraska
Lees ook:Gezien bij IDFA: Manhunt
Lees ook:Gezien bij Cinecenter: The Danish Girl
Lees ook:Gezien bij IDFA: #chicagoGirl – the Social Network takes on a Dictator
Lees ook:Gezien bij Filmhallen: Eddie The Eagle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>