Gezien bij Filmhallen: Eddie The Eagle

Eddie Edwards’ verhaal is dat van het lelijke eendje, met een twist. Een mooie zwaan zal hij namelijk nooit worden, hij geeft op een andere manier hoop. Vraag me de naam van een schansspringer en de zijne is de enige die ik kan bedenken. Best bizar, dat de slechtste de bekendste is.

Eddie is geen briljant atleet. Hij is geen mooie man. Hij heeft eigenlijk alles in zich om een loser te zijn. Dat hij zich daar niet bij neerlegt is zijn kracht. Doorzettingsvermogen, dat heeft hij namelijk als geen ander. Net als het vermogen om tegen conventies in te gaan.

Ik weet niet of ik de film zo goed had gevonden als ik niet wist dat het om een bestaand persoon ging. Het is een wat vlak verhaal ergens. Net als dat je weet dat Rocky zijn potje wel zal winnen, zo weet je dat Eddie zijn droom om de Spelen te bereiken wel zal halen. Maar omdat je ook weet dat het echt gebeurd is, krijgt het iets bijzonder merkwaardigs.

 

 

Lees ook:Gezien bij Filmhallen: Kreuzweg
Lees ook:Gezien bij Cinecenter: A most wanted man
Lees ook:Gezien bij Filmhallen: J. Kessels
Lees ook:Gezien bij Cinecenter: Nebraska
Lees ook:Gezien bij IDFA: Manhunt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>