Natuurlijk gaat Euroshopper eruit, het past bij het duivelse plan

duivelIk laat me zo’n beetje elke dag bewust oplichten. Door die supermarkt die bij mij om de hoek zit, zoals bij iedereen in Amsterdam. Hoewel ik m’n best zal doen de naam niet te noemen weet iedereen direct over wie ik het heb. Hup, gratis reclame dus weer. Verdomme.

Waarom ik dan toch altijd weer mijn spullen daar haal? Gewoon, ook zoals iedereen, uit gemakzucht. Ik heb een vriend die nog markten afstruint en speciaal naar een andere hoek van de stad reist voor het beste brood. Nee, niet voor krentenbollen, die zijn ergens anders weer beter. Maar voor de rest interesseert het niemand ene moer. Veel geld weggooien voor middelmatige producten, omdat alles zo makkelijk op elke straathoek voor het grijpen ligt. Voila, het businessplan. Ook de bio-industrie vaart er wel bij.

Ze worden steeds eerlijker. Iedereen trapt er toch al in. De goedkope lijn kan er makkelijk uit. Euroshopper. Hoewel veel van die zooi gewoon als Basic zal voortbestaan, leidt dit toch tot protesten. Uiteraard, er is ook geen bedrijf zo goed in slinkse marketing.
Dankzij de bedrijfsleider van dat tv-filiaal (die ideale jolige buurman ), Eftelingkorting, voetbal-/ dierenplaatjes en talloze andere duivelse trucs, denkt zo’n beetje iedere Nederlander een band met al die rotzooi te hebben. Dus ook met het onderste schap.

Maar als je echt aan je portemonnee dacht, dan liep je niet hier, maar bij zo’n Duitse concurrent waar alles in dozen zit. Of bij de Dirk of de Vomar, die noem ik nou wel graag bij naam. Waarom kom ik er dan toch zo weinig?

Natuurlijk gaat de Euroshopper eruit. Het z-merk wijst twijfelende schuldbewuste klanten volgens mij gewoon iets teveel op het gebrek van de monopolypositiehouder. Goedkoop is het hier gewoon niet. Nooit geweest ook.

Studenten die deze pro-Euroshopper Facebookpagina beheren hadden er al nooit moeten komen. De naam Basic is dan misschien nog een stuk eerlijker. Maar aangezien het alleen op de onderste planken te lezen zal zijn, zullen de ogen van het gros verblind blijven. Ook die van mij. Oei, wat heb ik toch een hekel aan…

Lees ook:Tweede Wereldoorlogsmuseum speciaal voor kinderen
Lees ook:Ik mis de enorme verbouwing van CS een beetje
Lees ook:Jongerenevenement in Zuidoost eindigt met politie
Lees ook:Het is weer kerst in Amsterdam
Lees ook:Met Mein Kampf verbieden, vaagt Hitler nog verder weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>