Tweede Wereldoorlogsmuseum speciaal voor kinderen

www.entoen.nu

Het Verzetsmuseum heeft speciaal voor kinderen het Verzetsmuseum Junior opgezet. Geweldig. Het is uiteraard belangrijk dat elke generatie op de hoogte is van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

Het is nog steeds erg kort geleden. Maar waar mijn generatie nog eerste hand verhalen hoorde van opa’s en oma’s, daar is dat bij de huidige kinderen meestal niet het geval. Hun opa’s en oma’s waren hooguit zelf klein kind. De dependance van het museum is een prima manier om het toch levend te houden.

Misschien is het dan ook eens tijd om de naam van het Verzetsmuseum te veranderen in het Tweede Wereldoorlogmuseum of iets dergelijks. Want de naam is nu behoorlijk suggestief. Ook de Juniorafdeling toont duidelijk aan dat lang niet iedereen in het verzet zat. Integendeel. Het lijkt me dat onze generaties daar eindelijk eens eerlijker over kunnen zijn. Dat is natuurlijk veel leerzamer.  

In het Jeugdjournaal wordt er ook aandacht aan besteed

Lees ook:Verzetsmuseum opent kindertentoonstelling
Lees ook:Wibra-sprookjesland aan de Linnaeusstraat
Lees ook:PSV’ers hebben geen coma nodig
Lees ook:Gezien: Micha Wertheim in De Kleine Komedie
Lees ook:Levend standbeeld aangehouden op de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>