Sinterklaasfeest loopt geen gevaar, alleen Zwarte Piet

Sinterklaasfeest op de tocht door aanwezigheid Zwarte Piet lees ik als kop bij Parool.nl. Geweldig. Persoonlijk vind ik zwart geschminkte witte mensen met een afro-pruik al niet bij 1909, laat staan bij 2013 passen. De enige reden dat veel mensen hier het racisme niet van zien, is omdat we er mee zijn opgegroeid. Dat op Schiphol en in de meeste Nederlandse ambassades de figuur geen zwarte schmink mag dragen, zegt genoeg over hoe anders mensen zonder deze indoctrinatie er tegenaan kijken.

De kop klopt dan ook niet helemaal. Het Sinterklaasfeest loopt natuurlijk geen enkel gevaar. Het gaat puur om een hele kleine metamorfose van Piet. Een verschil dat kinderen die nog in toverschoorstenen geloven niet eens zal opvallen. Het zijn alleen volwassenen die denken dat een slavenparodie feestelijk is.

Lees ook:Amsterdamse Wethouder Van Es spreekt zich uit tegen Zwarte Piet
Lees ook:Geloof in Zwarte Piet blijkt behoorlijk orthodox
Lees ook:Reacties rond hoorzitting bewijzen dat Zwarte Piets houdbaarheidsdatum voorbij is
Lees ook:Zwarte Piet gaat veranderen
Lees ook:Zwarte Piet-discussie blijkt inburgeringscursus

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Sinterklaasfeest loopt geen gevaar, alleen Zwarte Piet

 1. ton

  Wat een gezever.
  blijf van onze hollandse tradities af en zeur niet. Dat doen we ook niet over suikerfeest,offerfeest of ramadan

    /   Reply  / 
 2. Co

  Ik eet negerzoenen, zigeunerschnitzels, jodenkoeken, zigeunersaus, blanke vla en vier Sinterklaas met zwarte Piet. Dit behoort bij de Nederlandse traditie. In Oostenrijk hebben ze duivels naast Sinterklaas. Degene die daar problemen mee heeft moet zich misschien eens gaan afvragen wat hij in dit land doet.

    /   Reply  / 
 3. Guus

  Ik denk dat de gekleurde medemens hier de minste problemen mee heeft. Het zal wel weer van een blanke, (witman) komen die in het nieuws wil komen. Dus mensen met roodhaar kom ook op voor je zelf want rode biet kan echt niet.

    /   Reply  / 
 4. Jan

  De Piet is zwart, omdat hij door een schoorsteen moet. Toen we nog kolenkachels hadden of open haard, werd de schoorsteen na lang stoken, zo zwart van roet. De Piet moest dan daar doorheen om pakjes klaar te leggen. Het heeft niets met discriminatie te maken of dat hij donker getint is. Want als negerzoenen niet mag, dan ook geen jodenkoeken.

    /   Reply  / 
 5. Eric

  Het is allemaal begonnen toen dat maffe mens Shepherd haar ….. open trok. En nu wil ze met haar werkgroepje, alsof ze niks beters te doen hebben daar in de VN ook de witte kerst afschaffen.
  ‘I’m dreaming of a white Christmas’ Het is beledigend aldus de Jamaicaanse Shepherd. Het zou een drang zijn om wit ze zijn.. maf mens. heb je ooit zwarte sneeuw gezien?? die is bij de geboorte erg hard op haar kop gevallen. wat nu, geen feestdagen meer oja Ramadan en en andere feestdagen uit verschillende geloofs overtuigingen. verbied de kerk, zou ook rasistisch zijn kristelijken enzv verbieden die hap. verbied dan direct nederlanders nederlander te zijn. wat houden we eigenlijk nog over van onze cultuur.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>