Reacties rond hoorzitting bewijzen dat Zwarte Piets houdbaarheidsdatum voorbij is

Als ik me niet al stoorde aan het racisme van Zwarte Piet, dan was ik er vandaag wel mee begonnen. De reacties rond de hoorzitting vandaag van mensen die zich weigeren in het onderwerp te verdiepen, zijn namelijk ontluisterend.

Een hoorzitting is een serieuze zaak. Als zoveel mensen de moeite nemen om daar op een doordeweekse dag heen te gaan, is er dus echt iets aan de hand. Mensen die al jaren, terecht, vechten tegen een slavenkarikatuur, zullen het wel gewend zijn, maar ik sta te kijken van al die agressie.

Alleen de reacties al onder dit artikel doet mijn bloed koken. In plaats van eens voor een keer naar de bezwaren te luisteren, blijft men maar hangen in de eigen emotie, zonder eens na te gaan waarom anderen het anders zouden kunnen ervaren. Veel ‘commentaren’ zijn zelfs schaamteloos racistisch.

Geschreeuw
Daarbij krijg ik het gevoel dat nog veel mensen denken dat er lui zijn die iets tegen het Sinterklaasfeest hebben. Dat is natuurlijk niet waar. Deze strijd is juist voor een veel breder gevierd feest. Echt voor alle Nederlanders.

Iedereen – voor of tegen schmink en kroespruik (om meer gaat het niet) – zal toe moeten geven, dat met het huidige geschreeuw, het feest niet lang meer heeft te gaan. En dat zou onzinnig zonde zijn.

Maar ja, ik heb er dus al meer dan genoeg over geschreven    

Lees ook:“Sint en Piet daar komen wij ook wel uit.” Aldus burgemeester Van der Laan
Lees ook:Volg hoorzitting tegen Sinterklaasintocht via Twitter
Lees ook:538-feest zal komende koninginnedag bij RAI zijn
Lees ook:Ajax – Molde is als bezoekje aan de tandarts
Lees ook:15-jarige racistische twitterbedreiger van Ryan Babel heeft vandaag hoorzitting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>