‘Mijn’ supermarkt heeft anno 2012 een pinkassa, hoera

Mijn buurtsuper is klein. Ik kom er vaak, maar niet graag. Wat zegt dat over mij? Dat ik gemakzuchtig ben inderdaad. En dat ik hier niet alleen in sta, dat weet de grootgrutter maar al te goed. Het businessplan is er zo’n beetje op gebaseerd.

In ‘mijn’ kleine filiaal is er haast geen keus. Veel producten zijn er eenvoudigweg niet. En nieuwe trends komen er pas als ze elders al lang niet nieuw meer zijn. Er zijn bijvoorbeeld pas sindskort van die milieubewuste deuren voor het koelvak. En sinds gister pas werd ik er geconfronteerd met een pinkassa. Een kassa dus waar je enkel nog kunt pinnen.

Hoewel er overal borden en andere aanwijzingen rond de bewuste betaalband hingen met in koeienletters pinkassa erop, vroeg de dienstdoende caissière aan iedere aanschuifer of ze op de hoogte waren van de nieuwste ontwikkeling. Terecht, want niemand had de mededelingen gezien. Tijdens routineuze handelingen kijk je nou eenmaal slecht om je heen. Je gaat er vanuit dat dat niet meer hoeft.

Pinkassa? Ik begreep haar ook niet direct. Ik kan me de laatste keer dat ik hier niet met pin betaalde niet herinneren. Misschien was het wel in de vorige eeuw. Maar anno 2012 is enkel en alleen met plastic betalen kennelijk toch nog een noviteit. Maar prima, beter laat dan nooit.

Wat ik begrijp van andere supermarkten gaat het bij zulke kassa’s ook stukken sneller. Bij mijn mini AH nog niet, maar binnen een paar dagen is ook mijn hoekje van de stad vast wel gewend.

Uiteraard zijn er verspreid over Amsterdam al vrij lang diverse winkels waar alleen maar kan worden gepind, plekken waar cash niets waard is. Waar het woord pinkassa dus een pleonasme is. Ik heb zo’n vermoeden dat ik dat bij mijn kruidenier, in dit leven, niet mee ga maken. En dat vind ik dan toch weer een geruststellend idee. Als ik mijn gemakzucht kan omarmen, hoeft dat bij mijn, op veel vlakken zwaar tekort schietende, supermarkt ook geen probleem te zijn.

Lees ook:Groente en fruit scheiden moet nu toch echt eens gaan lukken in Amsterdam
Lees ook:Alleen nog maar pinnen bij steeds meer Amsterdamse winkels
Lees ook:Volkskrant brandt Afrojack af, so what?
Lees ook:Zwarte Piet is vooral een probleem buiten Amsterdam
Lees ook:Alles wijst erop: het Zwarte Pietenseizoen is geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>