Volkskrant brandt Afrojack af, so what?

Top-dj’s Afrojack en Hardwell scoren met armzalige dance’ kopt de Volkskrant boven een recensie van Gijsbert Kamer over de grote acts tijdens het Amsterdam Dance Event.

Hij schrijft onder andere: ‘Voor grote schermen met ledverlichting hoeft hij nauwelijks wat te doen, alles is voorgeprogrammeerd. Plaatjes draaien of, vooruit, muziek maken? Welnee. Af en toe zet Afrojack voor de vorm een koptelefoon op, draait zonder noemenswaardig resultaat aan wat knopjes en hup daar gaat hij weer de lucht in.

En als uitsmijter: ‘Een spanningsboog? Spelen met dynamiek? De luisteraar meevoeren naar het onbekende: vergeet het maar. Met jongens als Afrojack en Hardwell is dance weer terug bij af. Dj’s die wezenloze hitjes draaien voor een publiek dat wil horen wat het al kent. Zo armzalig is het in de mainstream van de miljoenenindustrie die dance heet.

Mainstream
Ik ben niet bij de optredens geweest, maar kan me wel in het stuk vinden. Mij zul je nooit bij zo’n mainstream evenement vinden en Kamer bevestigt enkel wat ik al vermoedde.

Afrojack zelf laat in een tweet weten dit stuk niet zo maar naast zich neer te leggen.

@gijsbertkamer armzalig, kortzichtig, pessimistisch en tikkie hypocriet reviewtje,

misschien zelf maar is dj worden? Laat zien hoe t moet.

De recensent heeft duidelijk een gevoelige snaar geraakt. Ik begrijp het wel een beetje. In een twitter-een-tweetje met een fan zegt hij nog dat hij het vooral niet pikt, omdat 80 man maanden lang aan zo’n show werken. Hij komt echter met geen enkel argument over kwaliteit, alleen over inzet.

De DJ hoeft zich natuurlijk helemaal geen zorgen te maken, het is zelfs erg naïef dat hij zich om een Volkskrantrecensie nog druk maakt. Het lijkt me sterk dat er veel echte fans tussen de trouwe lezers zitten. Liefhebbers zullen bij het horen over het stuk de DJ alleen maar steunen en ik – al jarenlang Volkskrantabonnee – vond het sowieso al hele saaie, voorspelbare rotmuziek. Zijn wereld draait dus gewoon op volle toeren door. Dat kan overduidelijk prima zonder artistieke erkenning.

Lees ook:Amsterdam Dance Event groot succes
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 42
Lees ook:Paris Hilton bezoekt Amsterdam, maak me gek
Lees ook:Regen zit festivals in en rond Amsterdam niet teveel in de weg
Lees ook:Hippe soortgenoten Mini en Amsterdam vinden elkaar op het Leidseplein

1 Reacties // Reageer

One thought on “Volkskrant brandt Afrojack af, so what?

  1. Eelco

    2 sterren kreeg het optreden. Dat valt dus eigenlijk nog wel mee. Ik zou die flauwekul nog niet eens 1 ster toebedelen….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>