Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden

Voor mijn gevoel was dit een wat saaie Amsterdamse nieuwsweek. Het kan te maken hebben met de abrupte overgang naar het eerste echte-leven-weekje.  Scholieren zijn immers weer naar school, de metro rijdt weer onder de grond en Noord is weer bereikbaar via de IJtunnel. Dit had ook invloed op het nieuws, het had namelijk een serieuzere toon.

Oké, er was een gorillaatje geboren, men kon goud zoeken in het Vondelpark en de vrouw van Lange Frans kreeg een taakstraf. Nog allemaal onschuldig komkommernieuws. Ook was er de gebruikelijke  voorspelbaarheid. Het Stedelijk museum gaat bijvoorbeeld in oktober weer  voor onbepaalde tijd dicht, er is een wietplantage ontdekt in een carwash en de vrouw van Lange Frans kreeg dus gewoon gezellig die taakstraf.

Toch was ook de wat serieuzere ondertoon terug van vakantie, de lokale overheid werkt namelijk weer op volle kracht. Ze zijn duidelijk weer allemaal in de Stopera geland om allerlei plannen de wereld in te helpen. De A10 wordt zo bijvoorbeeld een digitale slotgracht. GroenLinks probeert harddrugs te legaliseren en mogelijk wordt de helm voor de scooter verplicht. Geen slechte plannen, maar de overvloed van dit soort nieuws bracht de stad weer terug in die serieuze herfststand. Ik voel nu ook meer dan een week geleden mee met die daklozen die protesteerden tegen de hoge boetes voor slapen op bankjes.

Het was even wennen maar ik zit nu ook weer in die najaarsslag. Laat die vliegtuigen maar over de stad razen nu de Kaagbaan voor onderhoud gesloten is. Ik kan het weer hebben.  

Lees ook:Amsterdams nieuws levert weer een prachtig nieuw woord: weigerambtenaarvrij
Lees ook:Meisje geboren op A10
Lees ook:Amsterdamse zomer loopt langzaam leeg
Lees ook:De Amsterdamse nieuwsweek in 250 woorden, week 46
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 39

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>