Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 39

Het waren weer dwaze dagen. Zoals elke week werden er dingen vernieuwd, gepland, bijgeschaaft, geschrapt en gesloopt. Altijd in beweging die stad.

Met groots vuurwerk is het vernieuwde Scheepvaartmuseum bijvoorbeeld weer open. Met een enorme klap reed een dronkenlap een huis in Osdorp binnen. Op het NDSM-terrein komt een hotel, in Zuidoost 500 extra studentenwoningen. Burgemeester Van der Laan bedacht dat hij de krakerdemonstratie toch maar niet op het Spui wilde en gooide daardoor een beetje zijn eigen ruiten in.
Plan-Sloterdijk wordt weer eens herzien. Ajax verloor van Madrid, maar kan zeker nog in de spiegel blijven kijken. Er komt weer een islamitische school. De fusie van de VU en de UVA komt ook dichterbij en het openbaar vervoer wordt natuurlijk weer duurder.
Schrijfster Hella Haasse is hier op 93-jarige leeftijd overleden. Wapens konden zonder bestraffing ingeleverd worden. Hier gaven vooral bezitters van munitie uit de tweede wereldoorlog gehoor aan. De echte penose blijft dus helaas goed voorzien.

Het goede en slechte nieuws werd in ieder geval eindelijk weer eens begeleid door prachtig weer, wat het leven toch een stuk lichter maakt. De eerste week dat het barbecueverbod dus op de proef werd gesteld. Dat het de eerste volle week in de herfst was, prima gecamoufleerd.

Een typisch weekje weer in ons prachtige Amsterdam.

Scroll voor meer verdieping over mijn homepage.

 

Lees ook:Condoleanceregister voor Hella Haasse in de centrale bibliotheek van Amsterdam
Lees ook:Verzetsmuseum opent kindertentoonstelling
Lees ook:Amsterdammer Johnny Kraaijkamp overleden (19 april 1925 – 17 juli 2011)
Lees ook:Tweede Wereldoorlogsmuseum speciaal voor kinderen
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 40

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>