Amsterdamse zomer loopt langzaam leeg

Na een paar dagen vakantie in Zuid-Europa is het weer even wennen in de stad. Ik vind het zoals altijd fijn om terug te zijn, dat is nooit anders geweest, maar er hangt iets ondefinieerbaars in de lucht. Tot ik de kunstwerken van Art-Zuid in het Vondelpark gezamenlijk op een oplader zie staan. De zomer loopt leeg, dat is het.

Ik draag over mijn t-shirt niet alleen een overhemd, maar ook een vest. Minder toeristen. Kinderen zijn overduidelijk weer naar school. Het ritme van het grootste deel van het jaar is simpelweg weer terug.

Deze constatering zou ik heus wel vervelend willen vinden, dat hoort nou eenmaal. Toch houd ik er stiekem ook wel van. Het meest vertrouwde leven is weer terug. Prima. Gelukkig nieuw jaar allemaal.

Lees ook:‘Fietsles’ voor toeristen
Lees ook:Amsterdams nieuws van afgelopen dagen zou heel wat Baantjerafleveringen kunnen vullen
Lees ook:Wibra-sprookjesland aan de Linnaeusstraat
Lees ook:Routine van een outcast in het Vondelpark
Lees ook:Eén op vier Amsterdammers labiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>