De Amsterdam-Fashion-Week volgens een mode-analfabeet

Het schijnt dat Amsterdam op modegebied steeds een beetje meer mee gaat tellen, sinds de International Fashion Week hier twee keer per jaar wordt gehouden. Het gaat helaas wat langs me heen.

Als kind dacht ik bijvoorbeeld dat de C&A een zeer hoogwaardige modezaak was. Omdat ik hier niet ben geboren en getogen en een slimme moeder heb, wist zij de allure van Amsterdam in mijn hoofd te verbinden met de goedkope klerenketen. Die had je namelijk (nog) niet in onze provinciestad. Een goedkope truc, waar ik tegenwoordig de zogenaamde modesteden ook van verdenk.

Het lijkt me als Bastiaan van Schaikachtige moeilijk om toe te geven dat er op de catwalks van Milaan, Parijs en tegenwoordig dus ook een beetje Amsterdam, alleen maar onzin en troep voorbijkomt. Het zijn dé modemekka’s, dus een ontwerper van naam kan er vermoedelijk iedereen wijsmaken dat hetgene dat hij of zij bedenkt de nieuwste rage wordt. Ook al was er tijdens de ontwerpfase sprake van een enorme blackout.

Nogmaals, hier spreekt een totale mode-analfabeet. Ik laat mij puur leiden door het saaie: ‘als het maar lekker zit’. Toch is het gek genoeg zo dat voornamelijk de duurdere merkkleding lekker zit. Dus vermoedelijk trap ik nog altijd in snode trucs. En die worden tegenwoordig niet meer door mijn moeder, maar hoogstwaarschijnlijk tijdens de verschillende fashionweeks bekokstoofd.

Lees ook:Hollandse Nieuwe is helaas heerlijk
Lees ook:Gelukkig is de nieuwe iPhone hier zo laat
Lees ook:‘Mijn’ supermarkt heeft anno 2012 een pinkassa, hoera
Lees ook:Gratis telefoongids is papierverspilling
Lees ook:Amsterdam is zo’n beetje de beste stad op aarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>