Met De Hallen kan niemand meer om Oud-West heen

De oude tramremise ligt al jaren langs diverse fietsroutes van me, op meer dan ik altijd al dacht zelfs. Het lag altijd gewoon zo’n beetje naast ‘mijn’ stadsdeelkantoor en daarna naast dat braakliggend terrein. Maar nu het eindelijk in vol gebruik is, blijkt het vooral dicht tegen de Kinkerstraat te liggen, tussen de Ten Katemarkt en het afgesloten gebiedje dat nu de Tollensstraat schijnt te heten.

Wat een enorme ruimte. Het sjieke Hotel aan de Bellamystraat-kant heb ik opgebouwd zien worden – en ik heb er laatst een biertje gedronken – maar van het megaproject erachter, had ik helemaal geen idee. Ik had er natuurlijk wel al veel over gehoord en gelezen, maar pas vanmiddag drong het echt tot me door.

Ik besloot ook eens aan de Kinkerstraatkant een kijkje te nemen en stond ineens in een enorme hal die een bibliotheek, kunstuitleen, ondergrondse fietsenstalling, fietsenzaak, (toekomstige) overdekte markt, bioscoop met negen zalen, werkplaats voor ambachtslieden, kinky kappersschool en ondergrondse parkeergarage met elkaar verbindt. En dan ben ik vast nog het een en ander vergeten. Allemaal zo ruimtelijk dat je je in een ander stadsdeel waant, misschien zelfs in een andere stad.

Cineville
De kans is dat ik er nu minder vaak langs fiets, omdat het nu vaak mijn eindbestemming zal zijn. Het best nieuws voor mij persoonlijk is dat de prachtige bioscoop – als zusje van The Movies – onderdeel uitmaakt van de Cineville-clan. Wie weet dat ik eindelijk het geld voor mijn pas eruit ga halen. Hoera!

Het is mij wel duidelijk. Met de nieuwe Hallen kan echt helemaal niemand meer om ‘mijn’ Oud-West heen.

Lees ook:Nieuwe metro in een oud jasje
Lees ook:Brand in oude Centrale Bibliotheek zorgt voor wond aan de Keizersgracht
Lees ook:Verdeelhal Centraal Station kondigt naast Noord-Zuidlijn ook nieuw tijdmachine tijdperk aan
Lees ook:Bioscoop City wil met gokkasten verbouwing betalen
Lees ook:Speelt Ajax wel in Zuid-Oost?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>