Joanna wordt weer onterecht opgepakt, behoorlijk dubieus

In de Volkskrant lees ik dat studente Joanna weer is opgepakt door de politie. Ze stond gisteren op de Dam met een kartonnetje met ‘ik ben geen onderdaan’ erop. Dit terwijl burgemeester Van der Laan expliciet heeft gezegd dat individueel protesteren mocht. Ze was wel met iemand anders, maar die stond enkele meters verderop. Juist omdat ze de woorden van de burgemeester goed begrepen had.

Ze werd vrijgelaten, omdat de agenten ook snel hun fout inzagen, maar het blijft een behoorlijke schande. Los van dat de briefing van de dienders duidelijk enige gebreken vertoont, vind ik het feit dat ik kennelijk in een land woon waar een minuscuul, zeer onschuldig, protest door agenten direct als ordeverstoring gezien wordt erg onprettig. Je zal hier maar een andere mening hebben dat het gros.

Lees ook:Burgemeester Van der Laan bij Pauw & Witteman over aanpak veelplegers
Lees ook:Niet meer, maar minder ‘blauw’ in Amsterdam
Lees ook:Toch jongerenboot Gay Pride
Lees ook:Veel boetes bij grote politieactie
Lees ook:De PC Hooftstraat stelt inderdaad weinig voor, gelukkig

1 Reacties // Reageer

One thought on “Joanna wordt weer onterecht opgepakt, behoorlijk dubieus

  1. www.eersterechtshulp.nl

    Jammer dat ze niet de financiele mogelijkheden heeft om rechtshulp in te schakelen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>