Amsterdam minder populair als werkstad voor expats, maar hoe komt dat?

Amsterdam is in twee jaar tijd wereldwijd minder aantrekkelijk geworden voor buitenlanders als werkstad. Dit heeft onderzoeksbureau Intelligence Group samen met internationaal arbeidsbemiddelaar The Network onderzocht. Amsterdam daalde van de 17de naar de 23ste plaats. Hiervoor is onderzoek gedaan onder 162.000 mensen uit 66 landen.

Het nieuws is her en der op het internet te vinden. Toch kan ik nergens zien waar deze daling aan ligt. Ik gooi er dan maar wat natte vingerwerk tegenaan.

  • Misschien ligt het aan de economische crisis, hoewel die hier zeker niet harder aan is gekomen dan elders. De stijgende huizenprijzen zouden wel van invloed kunnen zijn.
  • Logischer zou de groeiende intolerante houding van Nederland ten opzichte van buitenlanders zijn. Daar heeft het gevallen kabinet, uiteraard inclusief gedoogpartner, het in ieder geval wel naar gemaakt. Ook welgestelde expats schrik je hiermee af.
  • Wie weet is het wel zoiets knulligs als het weer dat roet in het eten gooit. De afgelopen zomers zijn nou niet om over naar een ver buitenlands huis te schrijven.
  • Of zou de eeuwige bouwput waar we in leven dan toch eindelijk zijn tol eisen?

Het zou fijn zijn als ik niet hoefde te speculeren en dat al die elkaar kopiërende nieuwsbronnen wat achtergrondinformatie zouden geven. Die is nu dus erg moeilijk te vinden. Zo’n onderzoek is vast niet alleen gemaakt om een droog lijstje op te kunnen sommen. Daar heb je uiteindelijk niet zoveel aan.

O, Londen, New York en Singapore staan trouwens nog altijd bovenaan. Engelstalige steden doen het goed, hoor ik mijn natte vinger opeens fluisteren.

Volg Amsterdam.blog.nl via Facebook

Lees ook:Toeristen maken hun eigen Amsterdam
Lees ook:“Het volgende station is Ramses Shaffy”
Lees ook:Amsterdam wordt minder aantrekkelijk voor expats
Lees ook:Bussen GVB weer veilig
Lees ook:Ongewenste uitstraling van treurig plein wordt op historische Febo’s afgeschoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>