Ongewenste uitstraling van treurig plein wordt op historische Febo’s afgeschoven

De bestuursrechter heeft besloten dat de twee Febo’s op het Stadionplein weg moeten. De snackbars zouden een ongewenste uitstraling hebben. Terwijl ze juist al jaren het enige gewenste aanblik bieden op het troosteloze plein.

Ten noordoosten van het prachtige Olympisch Stadion ligt het gebiedje er al jaren als een open wond bij, tussen allerlei dynamische ontwikkelingen. Het is wat depressievig blijven hangen in de vorige eeuw.

In de jaren negentig was de desolate stadsranduitstraling nog terecht, maar dat excuus is er niet meer. Tramlijn 16 rijdt al weer wat jaren terecht een eindje door.

Dat het plein nu eindelijk opnieuw wordt ingericht is geweldig. Behoorlijk laat, maar uiteraard een goede zaak. De historische snackkramen zouden eindelijk een beter passende omgeving kunnen krijgen. Maar nee, nu blijken zij  juist de ongewenste uitsraling te hebben. Omgekeerde wereld in mijn oren. Stank voor dank.

Laat de komende veranderingen dan minstens van Olympische klasse zijn, anders wordt het allemaal wel erg ongepast.

Lees ook:Maak van het ‘Feboplein’ weer het Stadionplein
Lees ook:Foo Figthers, Editors en Ajax rond Arenaboulevard
Lees ook:Bos en Lommerplein weer onverwacht hermetisch dicht
Lees ook:Toiletten Vondelpark zijn meer dan welkom
Lees ook:Ajax relschoppers krijgen stadionverbod en taakstraf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>