”Laat Rotterdam het voortouw nemen bij de kandidatuur voor de Olympische spelen”

Volkskrant 13-10 ’11

In het Opinie & Debat-katern van De Volkskrant een opmerkelijke bijdrage van Jan Paternotte, voorzitter van de Amsterdamse D66-fractie. Hij stelt dat Amsterdam er goed aan doet om de Spelen van 2028 aan Rotterdam te gunnen.

Door de laatste jaren succesvol gastheer te zijn geweest van onder andere de Volvo Ocean Race, de Formule 1 en de Tour de France heeft de havenstad aangetoond dé Nederlandse sportstad te zijn. Dat mag van de Amsterdammer best beloond worden.

De Olympische ambities van Rotterdam en Amsterdam lijken opmerkelijk veel op elkaar. “Beide steden hebben 19 miljoen euro gereserveerd, een ambtelijke werkgroep geformeerd en een internetportal gemaakt: ’Rotterdam Topsport’ en ‘Topsport Amsterdam’”

Als het Olympische-bid aan Rotterdam wordt toevertrouwd, kan Amsterdam zich, volgens de D66′er, volledig blijven richten op het eigen ijzersterke speerpunt: cultuur. “Die infrastructuur staat onder druk door de grootste bezuinigingen op cultuur sinds de Tweede Wereldoorlog.”

Uiteraard kan een Nederlandse stadsregio zo’n evenement nooit alleen dragen. Jan Paternotte besluit zijn stuk dan ook met:  ”Amsterdam stelt zijn bestaande accommodaties ter beschikking en krijgt bijvoorbeeld voetbal in de Arena en het Olympisch badmintontoernooi in de Rai. Het geld dat zo wordt bespaard, kan Amsterdam inzetten om haar positie als cultuurstad te redden.”

Het stuk op vk.nl

Lees ook:Verzetsmuseum opent kindertentoonstelling
Lees ook:Amsterdammer Johnny Kraaijkamp overleden (19 april 1925 – 17 juli 2011)
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 41
Lees ook:Ajax buiten de lijnen volgen is zinloos
Lees ook:Amsterdammers zouden een val van het kabinet niet betreuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>