Amsterdammer Johnny Kraaijkamp overleden (19 april 1925 – 17 juli 2011)

Als kleine jongen in Amsterdam-West maakte Jan Hendrik Kraaijkamp zijn schoolvriendjes al aan het lachen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had hij zijn eerste echte succesen als jongenssopraan in kleine revuetjes in Amsterdamse volksbuurten. Op nrc.nl staat beknopt het levensverhaal van “de beste komiek onder de acteurs en de beste acteur onder de komieken.”

Lees ook:Oudste Amsterdammer overleden
Lees ook:Hommage Ko van Dijk door Van den Ende
Lees ook:Oudste Amsterdammer met dochter van 87 op de foto
Lees ook:Cohen op een na de beste burgemeester
Lees ook:Grote boevenbende opgekapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>