Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 41

Tegenstrijdigheden

Het leven zit vol tegenstellingen. Waar Lodewijk Asscher aan het begin van de week nog de populairste PvdA’er leek, daar was hij dat voor bepaalde doelgroepen aan het eind niet meer.  Voor hoerenlopers bijvoorbeeld. Om de Wallen helemaal schoon te krijgen komt hij namelijk met het Zweedse plan om prostitutiebezoek strafbaar te maken.
Bij scholieren en docenten zal hij ook wat minder liggen, hij opperde namelijk ook om de schoolvakanties in te korten.

Waar Amsterdam deze week uit een onderzoek de op drie na populairste Europese vestigingsstad bleek te zijn, daar werden mensen van buiten ook behoorlijk geschoffeerd. De Italiaanse ambassadeur in het Allard Pierson museum bijvoorbeeld.
Hij dacht naar de opening van een tentoonstelling te gaan waar zijn prachtige cultuur zou worden geëerd. Maar nee, zijn huidige president werd er voor de zoveelste keer ordinair belachelijk gemaakt. Reden om  er weg te lopen.
Ook ‘onze’ expats lijken het lastiger te krijgen. Ze dreigen gewoon onze onaantrekkelijke inkomstenbelasting te moeten gaan betalen. De gemeente heeft om dit te voorkomen een brandbrief naar Den Haag gestuurd. Dat dan weer wel.

De mogelijke Olympische Spelen van 2028 roepen ook allerlei tegenstrijdige gevoelens bij ons op. Maurice de Hond heeft uitgevogeld dat een kleine meerderheid er zelfs ronduit tegen is. D66’er Jan Paternotte stelt dan ook voor om het gebeuren aan Rotterdam over te laten. Dan kunnen wij al die bespaarde tijd en geld in kunst en cultuur stoppen. Ben benieuwd van de Italiaanse ambassadeur hiervan vindt.

Lees ook:Italiaanse ambassadeur loopt beledigd weg bij opening tentoonstelling
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 40
Lees ook:Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 48
Lees ook:”Laat Rotterdam het voortouw nemen bij de kandidatuur voor de Olympische spelen”
Lees ook:Italiaanse maffiabazen opgepakt in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>