Park Schinkeleilanden wint Groene Stad Award 2011

Via Het Parool verneem ik dat Park Schinkeleilanden de Groene Stad Award 2011 wint. De naam van het park zegt me eerlijk gezegd niets, maar de ondersteunende foto toont één van mijn favoriete stukjes stad.

Als ik naar het Amsterdamse Bos fiets, zorg ik altijd dat ik er langs kom. Tussen het oude Haarlemmermeerstation en de tramremise aan de Havenstraat ligt een wat verborgen toegang tot een paradijselijk stukje Amsterdam. Je fietst er tussen aan de ene kant de vrijbuiters-woonboten in de Schinkel en de frisse nieuwbouw van de Stadionbuurt aan de andere.

Langs het idyllische spoor van de historische Amstelveentram kom je al snel bij een wat woest uitziend eilandje met daar achteraan voetbalvelden. Die zijn van AFC Arsenal, achter het Olympisch stadion. Held Dennis Bergkamp is op zo’n fietstocht nooit ver weg.

Het blijkt daar dus Park Schinkeleilanden te heten. En het heeft een prijs gewonnen. Lijkt me niet meer dan terecht.

Lees ook:Amsterdamse terrassen uit De Volkskrant terrassentest
Lees ook:Bijlmerpark wordt opgeknapt
Lees ook:Doe ff normaal
Lees ook:Dennis Bergkamp in het Olympisch stadion
Lees ook:Bergkamp kijkt vooruit en ziet Arsenal op zijn pad komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>