Amsterdamse terrassen uit De Volkskrant terrassentest

In De Volkskrant van zaterdag deelden lezers in de zomerse Intermezzobijlage hun terrastips. Amsterdamse plekken die in de verschillende categorieën hoge ogen scoorden waren: Hanneke’s Boom, Noorderlicht en Het Nieuwe Diep.

Hanneke’s Boom (sinds 1662, weer open sinds 2011) ligt op een eilandje in het niemandsland tussen CS, Muziekgebouw aan het IJ, Scheepvaartmuseum en Nemo. De naam verwijst naar de Admiraliteitsboom die hier in de VOC-tijd in het water heeft gestaan om de stad te beschermen. Het pirateneilandje biedt nu nog een prachtig uitzicht over de stad.

Noorderlicht met het NDSM-pontje bezoeken, is als een korte vakantie. Het koepelvormig tijdelijk ogend onderkomen geeft een festivalgevoel, wat je in combinatie met het uitzicht gevoelsmatig op een eiland plaatst.

Distilleerderij Het Nieuwe Diep biedt ook het vakantiegevoel, in het Flevopark in Amsterdam-Oost. Volkskrant lezeres Vera Dalm schrijft: “Met uitzicht op een romantisch meertje met treurwilgen en rietkragen. En de drankjes zijn top.”

Verder wordt in het artikel ook gesproken over het Minthotel naast het CS, waar het uitzicht over de stad inderdaad geweldig zal zijn. Toch valt deze nieuwbouw, wat mij betreft, in een andere categorie dan de andere drie Amsterdamse exoten.

 

Mijn alter ego Stoeltje 63 heeft een boek geschreven

 

Lees ook:Zoveelste plan Anne Frankboom
Lees ook:Kerstboom staat weer op de Dam
Lees ook:Anne Frankboom gaat ‘doorstart’ maken
Lees ook:Nieuwe goedkope benzinepomp in Amsterdam
Lees ook:Een uurtje naar het strand in Amsterdam Buitenveldert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>