Ajax – Feyenoord kijken aan de Eindhovense Coolsingel

PSV – FC Utrecht 3-1

Bij de 1-0 van Van Beek wist ik het zeker, de Eindhovense kroeg waar ik de klassieker keek stond op de Coolsingel. De vreugdekreten om me heen waren typisch die van mensen die juichen na een goal van hun team. Wel met een kleine twist. Er zat bovengemiddeld veel opluchting en een flink portie afgunst in verwerkt.

Ik kom niet net uit een ei en weet heus dat Ajax bij PSV’ers niet lekker ligt, maar die kennis had me niet helemaal voorbereid op de praktijk van Stratumseind.

Vlak daar voor was ik met een vriend met Eindhovense connecties bij PSV – FC Utrecht geweest. Een aardig potje. Ontspannen ook. Bij geen enkele actie, goed of slecht, voelde ik me emotioneel betrokken.

Neutrale supporter zijn op z’n tijd is niet verkeerd, zeker als je twee leuk voetballende ploegen voor je neus ziet, maar in die kroeg kwam het geruststellende  gevoel van een hogere bloeddruk weer op. Gepruts van Klaassen, hoopgevende controle van Bazoer en de wispelturige trekjes van Fischer lieten me weer vloeken en zuchten alsof het ergens om zou gaan.

Ik werd omringd door lui die er duidelijk anders over dachten, met omgekeerde prioriteiten. Die Amsterdamse ploeg is niet alleen hun Feyenoord, maar ook hun PSV natuurlijk. De gemoedelijkheid die ik net in het Philipsstadion had ervaren was hier verdwenen.

Een zondags wandelingetje in het park was veranderd in een bezoekje aan het honk van een motorclub en ik behoorde duidelijk bij die anderen. Heerlijk. Ook PSV – FC Utrecht blijkt uiteindelijk om Ajax – Feyenoord te gaan.

Lees ook:Bosz houdt Ajacieden deze zomer lekker bezig
Lees ook:Ajax scoort vier keer, maar verliest van het zes keer scorende Utrecht
Lees ook:Forse straf Ajax-hooligans voor bestormden ADO-honk
Lees ook:Uitsupporters in de Kuip zijn voor de thuisclub
Lees ook:Vooruitblikken is nu veel logischer dan terugblikken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ajax – Feyenoord kijken aan de Eindhovense Coolsingel

  1. Koen

    Het draait niet om afgunst oid wat jullie amsterdammers altijd zo graag willen geloven. Het gaat er puur om dat een nederlaag van Ajax in deze ala gunstiger wordt ervaren dan een remise of overwinning van Ajax. Schuif andere supporters niet zo snel in een calimero positie. Groetjes uit Eindhoven!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>