Bioscoop trekt Ajaxpubliek

SAMSUNGZondag ben ik weer eens naar de bioscoop geweest, ik wist niet wat ik meemaakte. Er bleek allemaal Ajaxpubliek te zitten.

Bij binnenkomst zag ik al direct dat er iets niet klopte. Veel mensen bleven gewoon voor hun klapstoel staan. Tijdens het voorprogramma ging er een groot doek over de eerste zes rijen. ‘Voorste rijen-Ultra’slas ik in koeienletters, in spiegelbeeld gereflecteerd op het scherm.

Van de film zelf heb ik niet veel meegekregen, althans niet van het geluid. Het was een Nederlandse productie, dus er waren geen ondertitels.

Dat de film van Champions League-niveau was – het heeft ook internationale successen geboekt – was af te lezen aan mijn vier buren. Ze hielden de hele vertoning een spandoek strak met: ‘Tuitjenhorn groet Van Warmerdam’. Typisch succespubliek. Zij probeerden de wave nog in te zetten, maar de rest voelde gelukkig wel aan dat de verhaallijn daar niet geschikt voor was.

Het was wel even inkomen daar in die donkere zaal met al die liedjes, getrommel, gefluit, gescheld op schurken, maar het wende snel. Ergens jammer dat ik van de film niet zoveel heb meegekregen. Het was in ieder geval fantastisch bioscooppubliek.

(Als reactie op dit)   

Lees ook:Eén iemand uit Margraten blijkt Ajax te groeten
Lees ook:Hidde van Warmerdam verlaat AT5 en gaat naar SBS Shownieuws
Lees ook:Ajax is ook in niemandsland best te volgen
Lees ook:Borat (Baron Cohen) in Amsterdam voor nieuwe film
Lees ook:Prijs voor filmpje Amsterdamse Haven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bioscoop trekt Ajaxpubliek

  1. Gogme United

    Hahahaha!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>