Van harte Ajax

SAMSUNGDat wij jaarlijks onze geboortedag vieren moet ooit als troost begonnen zijn. Taart, cadeaus en bezoek weten onze opkomende rimpels, buiken, grijze haren en ouderdomkwaaltjes feestelijk te verdoezelen.

Vandaag is Ajax jarig en dat is anders. Een club zit niet op een stoel met een gek papierenhoedje gebak te eten. Een club is niet aan te wijzen. Die zit in talloze mensen (harten, voor als je een wat zoetsappigere sterveling bent dan ik).

Terugkijken moet je op verjaardagen niet teveel doen. Sterfelijk of niet. Bij Ajax is het ook niet nodig. De historie van de club wordt continu met trots gedragen. Met drie sterren op het shirt. Al die banieren in de nok van de Arena. En ook 18 maart 1900 kan iedere supporter zo opdreunen.

Bij zo’n club kun je met opgeheven hoofd naar elke komende tegenstander toewerken. Nu is dat NEC. Helaas komt er eerst een week waarin de selectie zich grotendeels op moet offeren voor interlandwedstrijden. Ook in 2013 spelen diverse Ajacieden en oud-Ajacieden als vanzelfsprekend landenwedstrijden. Dat zul je een sterveling van 113 niet snel horen zeggen.

Van harte Ajax. Dat je ons allen tot in de eeuwigheid zult overleven.

Lees ook:AFC Adidas
Lees ook:Ajax kan na de 3-0 nederlaag in het Bernabéu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam
Lees ook:Nieuwste record van Ajax zou ook op het shirt moeten
Lees ook:Ajax zevende op ranglijst van beste Europese clubs en hoofdleverancier Dream Team
Lees ook:Ajax Ajax Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>