Nieuwste record van Ajax zou ook op het shirt moeten


Ajax heeft sinds donderdag een nieuw record, dat wat mij betreft ook op het shirt vermeld mag worden. Onder de drie sterren. Het is Europacup recordhouder penaltyreeksen verliezen. Eindelijk zijn we langs PAOK Saloniki, waar de koppositie lang mee moest worden gedeeld. Hoera. Met vijf keer verliezen staan we helemaal alleen boven-/onderaan. Laten we hier ons voordeel mee doen.

Misschien een knipogende smiley (;-)) onder het embleem, of zijn André van Duineske broertje met die uitgestoken tong (;-p). Iets heel lulligs in ieder geval. Een bij Amsterdam passend sarcasme, dat de ploeg blijvend op het grote tekort blijft wijzen.

Winnen doe je voetballend, niet met strafschoppen. Daarop trainen is tijdverspilling. Als het niet mooi kan, winnen we net zo lief niet. De debiele smiley zal de spelers dagelijks op dit soort onzin wijzen. Als je even geen Wouters, Davids, Stam of Vertonghens tot je beschikking hebt, zijn er andere middelen nodig.

Voor Frank de Boer kan een blijvende herinnering aan het pijnpunt ook geen kwaad. Na de uitschakeling donderdag las ik dat hij iets heeft gezegd met de strekking dat Ajax meer pech had dan de Roemenen. Schokkend. Iets soortgelijks hoorde ik hem ook na de 1-1 tegen Roda beweren. Hoe lang houdt hij dit nog vol? Naast het feit dat Steaua over twee wedstrijden echt meer kansen creëerde, lijkt het of de trainer – die ik overigens nog erg bewonder – snoeihard in valkuilen van zijn eigen filosofie trapt.

Een zichtbaar ironisch penalty-embleem is echter niet zo handig naar de tegenstander toe. De kracht van die drie sterren is dit seizoen hard nodig. Die moet niet onderuit gehaald worden. Maar de clubzwakte in wat hoofden prenten kan ook geen kwaad. Komt het lullige symbooltje gewoon alleen op het shirt tijdens de training. Die dan met het schaamrood op de kaken met strafschoppen oefenen beëindigd wordt. Of zou ik nu te ver doordraven?

 

Hoe het zit met al die penaltyreeksen lees je hier

Lees ook:PSV – Ajax was een uitzonderlijke vanzelfsprekendheid
Lees ook:Groot nieuws: Ajax speelt komend seizoen in wit-rood-wit
Lees ook:AAAAAAAAJJJJJAAAXXX
Lees ook:Van harte Ajax
Lees ook:Ajacied Jaap Stam geëerd in geboortestad Kampen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwste record van Ajax zou ook op het shirt moeten

  1. piracetam

    Real is toch ook superieur aan Barca? Ze winnen immers een keertje. Als je dan niet gelijk 10x beter bent dan weet ik het ook niet meer. Ze hadden ook nog 3 keepers blunders nodig om te scoren. En daarom ben je ook Barca fan…omdat hun tenminste kunnen verliezen en gewoon respect voor de tegenstander hebben. Gewoon netjes feliciteren en niet klagen of met smoesjes komen ook al is het natuurlijk gekkenwerk dat ze na al die kansen de finale niet gehaald hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>