PSV – Ajax was een uitzonderlijke vanzelfsprekendheid

20150301_164240‘Het is altijd leuk om van de nummer één te winnen’, iemand in de treincockpit vond het nodig om zijn huishoudelijke mededelingen door de intercom, voor aankomst in Amsterdam, in te leiden met een verwijzing naar het potje. Duidelijk geen Ajacied. De nummer één, daar was niet van gewonnen. De ranglijst bestond even niet. 

Op de heenweg ging het  eerlijk gezegd in mijn hoofd alleen om het voorkomen van gezichtsverlies. Met maar een doelpuntje verschil verliezen, had ik ter hoogte van Den Bosch nog een behoorlijke prestatie gevonden. Na het eerste kwartier van de wedstrijd stelde ik dit wat bij. Met enkel twee doelpunten verschil verliezen, zou ook best knap zijn.

Het was zo nu en dan pijnlijk om te zien hoeveel beter PSV op het moment is. Met spelers die elkaar met geweldige acties in kleine ruimtes weten te vinden. Wat er vervolgens gebeurde, kan ik dan ook nog altijd niet helemaal bevatten.

Met een lange-halen-snel-thuis-tactiek en een bizar zelfvertrouwen wist Ajax doodleuk met 1-3 te winnen. Misschien was het wel de meest fascinerende uitwedstrijd waar ik ooit bij ben geweest, in een buitengewoon sfeervol uitvak.

Maar hoe verwonderlijk deze wedstrijd ook mocht zijn, hoe tegen de verhoudingen in, hoe euforisch ik ook was, het was natuurlijk niet ‘leuk om van de nummer één te winnen.’ Hoe uitzonderlijk van PSV winnen mag zijn, het is ook gewoon zoals het is. Deze trein had niet voor niets eindbestemming Amsterdam.

Lees ook:Ajax draait de zaken helemaal om in Kroatië
Lees ook:Ajax is na de overwinning op Roda zo goed als kampioen
Lees ook:Babysterfte verschilt enorm per stadsdeel
Lees ook:Hoogtepunt Ajax-Feyenoord vindt plaats vóór de wedstrijd
Lees ook:Ajax mag tegen Groningen best slaapverwekkend spelen, ‘we’ worden namelijk kampioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>