Zou er nog een Nederlander zijn die niet weet dat het Stedelijk weer opent?

Er zal geen Nederlander zijn die niet weet dat het Stedelijk Museum de deuren weer opent. Gisteren werd er zelfs vanuit de nationale huiskamer op het Westergasfabriekterrein, DWDD dus, behoorlijk wat aandacht aan besteed.

Dat doet het museum goed. Zelf ben ik ook erg benieuwd. Je kunt veel overbelichten. Films, boeken, nieuwe gadgets. Maar een museum moet je toch echt ervaren. Zeker als het moderne kunst betreft. Overexposure kan geen kwaad lijkt me.

Ook Sylvia Witteman helpt vanochtend in de Volkskrant mee aan de PR. Hoewel ze de nieuwbouw behoorlijk afkraakt, kan ik me niet voorstellen dat dit het moderne kunstinstituut schade bezorgt. Integendeel. Het mooie van het Stedelijk is dat het per definitie controverse oproept.
Ze schrijft onder andere:  “Het was een dure grap, zoals gebruikelijk. 127 miljoen euro, maar dan heb je ook wat. Een foeilelijke gootsteenbak van schel wit plastic. Pontificaal verrijst het monstrum aan het toch al mishandelde  Museumplein, dat daardoor de uitstraling krijgt van een luchthaven in een omhooggevallen bananenrepubliek.
Mooi gezegd. En hoewel er een kern van waarheid inzit vind ik de badkuip wel een mooie aanvulling in de stad. Hoewel mooi? Fascinerend is misschien een beter woord. En binnenkort de binnenkant dan eindelijk weer eens bekijken. Hee, nu heb ik ook gewoon mijn steentje bijgedragen aan de massale PR-machine. Dat doet het museum goed.

Lees ook:Regen lokt mij tijdens de Uitmarkt gelukkig naar het Stedelijk Museum
Lees ook:Laatste kans om nog naar Temporary Stedelijk 2 te gaan
Lees ook:Ondanks die badkuip is het Stedelijk helemaal het Stedelijk gebleven
Lees ook:Stedelijk Museum heeft bouwer gevonden
Lees ook:Het Stedelijk blijft verrassend vertrouwd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zou er nog een Nederlander zijn die niet weet dat het Stedelijk weer opent?

  1. Stedelijk Museum Amsterdam

    Leuk stuk Nicky, fijn dat je een steentje bijdraagt. ;-)

    Tot snel?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>