Het Stedelijk blijft verrassend vertrouwd

Gister was ik weer eens in het Stedelijk Museum, omdat… nou… omdat ik in het Stedelijk was. Ik weet nooit wat voor tentoonstellingen er zijn, ik kom er gewoon graag.

Het meest kom ik misschien wel voor het gebouw zelf. Dat doet van binnen heel erg zijn best om zich te verstoppen. Alles is wit getrokken zodat de aandacht naar de kunstwerken gaat. Ik zie wel beter.

Ook binnen zijn de plastic badkuip en het statige (oude) hoofdgebouw goed te onderscheiden. Daar heb ik die kleine kijkgaatjes bij de overgangen helemaal niet bij nodig.

Uiteraard zou ik er zonder de kunst nooit komen. Fijn om veel werk van Mondriaan te zien. Geruststellend dat er ook nog altijd een Breitner hangt en heerlijk om me door veel nieuwe dingen te laten verrassen. Dat ik van de helft niets snap, maakt niet uit. Ik vermoed zelfs dat ’t het hele punt is. Het Stedelijk stelt nooit teleur.

Lees ook:Ondanks die badkuip is het Stedelijk helemaal het Stedelijk gebleven
Lees ook:Regen lokt mij tijdens de Uitmarkt gelukkig naar het Stedelijk Museum
Lees ook:Bestaat er zoiets als ‘foute kunst’?
Lees ook:Oeverloze discussie over brug naar Noord
Lees ook:RijksakademieOPEN, misschien wel voor de laatste keer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>