Brug of tunnel naar Ras-Amsterdammers in Almere?

Almere heeft uiteraard een goede navelstreng nodig naar de geboortegrond van veel van de bewoners. Best raar dat die er nog niet is. Niet dat de route via de A1 en de A6 zo om is en dat de trein er zo lang over doet, maar in vogelvlucht is de stad zo’n beetje een Amsterdamse buitenwijk. Zeker als je de explosieve groei en het ontstaan van IJburg in ogenschouw neemt.

Nu blijkt dat een tunnel of brug tussen de hoofdstad en de zesde stad van Nederland niet zo duur hoeft te zijn als lang gedacht. De overheid is met het bedrijfsleven wat gaan rondsnuffelen en zegt dat er voor zo’n 2,5 miljard euro een brug of een tunnel voor een simpele metroverbinding zou kunnen komen.

Toch zijn er als altijd behoorlijk wat haken en ogen. Natuurlijk is het een aantasting van het landschap. Daarbij duurt het met ons poldermodel jaren om de mitsen en maren over een brug dan wel een tunnel weg te poetsen. En voor het ding Flevolanders kan vervoeren is er waarschijnlijk geen Almerenaar meer die ook echt in Amsterdam is geboren.
Wie weet is de aantrekkingskracht naar de hoofdstad wel helemaal weg bij die opvolgende generaties.
Maar als idee klinkt het op het moment helemaal nog niet zo slecht.

Hier een artikel uit Het Parool met de verschillende opties en bedragen.

Lees ook:Fietstunnel Rijksmuseum gaat weer open, of toch niet?
Lees ook:Oeverloze discussie over brug naar Noord
Lees ook:Gratis OV op Koninginnedag voor treinreizigers
Lees ook:Fietsen over Amsterdam-Rijnkanaal
Lees ook:Kunst in de Apollolaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>