Ook ik zal de Philipsvleugel van het Rijksmuseum missen

SAMSUNGDe ‘brief van de dag’ in de Volkskrant heeft de titel ‘Ik zal de Philipsvleugel’ missen. Ik kan me er helemaal in vinden. Nu de marketingmachine voor het vernieuwde Rijksmuseum helemaal op stoom is moeten we allemaal maar geloven dat alles er nu beter is. Zelf ben ik er tijdens de tien jaar durende verbouwing vaker geweest dan in al mijn levensjaren ervoor.

De samenvatting van topstukken in het kleine knusse hoekje van het gebouw had namelijk een veel grotere aantrekkingskracht op me. Eindelijk voelde ik me niet zo verdwaald. De schrijver van de brief, Tim Simonse, citeert Jan Wolkers. “Wil je recht doen aan de schilderkunst, moet je niet meer dan drie belangwekkende schilderijen per bezoek bekijken.” Drie vind ik wat weinig, maar met de strekking ben ik het helemaal eens.

Uiteraard zal ik ook ooit wel een bezoek gaan brengen aan het vernieuwde Rijks museum (in dezelfde Volkskrant maakt Aaf Brandt Corstius zich ook heerlijk druk over de nieuwe spatie). Ik wacht wel even tot de publiciteitsstorm is geluwd. Ik kan namelijk nog makkelijk teren op ervaringen uit die knusse kleine vleugel van de laatste jaren.

Lees ook:Goudstikker-collectie geveild door Christie’s New York
Lees ook:Bioscoop De Uitkijk gaat dicht
Lees ook:Amsterdamse musea feliciteren Scheepvaartmuseum
Lees ook:Het knusse Huiskamerfestival komt er weer aan
Lees ook:Van harte Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>