Stadsduiven verdwijnen op mysterieuze wijze

De duifjes die rondfladderen bij de Jozef Israëlskade zijn hun leven niet meer zeker, als je buurtbewoners moet geloven. De populatie patatkippen is daar de afgelopen tijd flink geslonken. En daarvoor is maar één verklaring mogelijk, menen duivenliefhebbers.


In de pan.

Sommige buurtbewoners verdenken stropers ervan langs de gracht te struinen om onschuldige vogeltjes het nekje om te draaien. Iedere Amsterdammer vervloekt regelmatig zo’n kamikaze-kip als er weer eentje voor je wielen fladdert waardoor je bijna op je bek gaat, maar welke diepgegronde haat drijft een man tot deze hardvochtige massamoord?

Maar haat is het niet, het gaat om ordinair financieel gewin. De duiven zouden worden gesleten aan lokale restaurants die de duif-filets vervolgens voorschotelen als delicatesse. Het schijnt lekker vlees te zijn. Zoet en mals. Maar of die vliegende ratten van de Josef Israëlkade ook goed smaken, vragen we ons af.

foto: fondclubmarathonvliegers.nl

Lees ook:Ziekteverzuim wordt simpelweg met bonussen opgeruimd, denkt reinigingsdienst
Lees ook:Minister bezoek Slotervaart wegens radicalisering
Lees ook:Verdonk eist excuus van Aboutaleb na zijn kritiek
Lees ook:Gezien bij IDFA: Superjews
Lees ook:Gezien op het IDFA: I Want My Money Back

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stadsduiven verdwijnen op mysterieuze wijze

  1. Joop

    Op zich niets tegen het eten van scharrelduif. Beter dan legbatterijkip. Maar ik zou die ranzige afvalslikkers niet lusten. Hoewel, wat ze de kippen bij de poelier gevoerd hebben wil je ook niet weten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>