Laat het nog lekker dinsdagavond zijn bij ADO Den Haag – Ajax

SAMSUNGAjax heeft een paar dagen terug van zo’n beetje het beste team ter wereld gewonnen. Over een paar uur moeten ze tegen ADO, uit. Ik merk dat ik ‘m lichtelijk knijp. Wat is clubsupporter zijn toch raar.

Zelfs in de Spaanse media ging het meer over de klasse van Ajax dan over die paar toppers die niet mee waren uit Catalonië. Het team dat een paar weken terug als een stel zombies in de Arena gelijk wist te spelen tegen wat etalagepoppen van RKC, speelde bij vlagen Barça gewoon van de mat.

In een paar weken van gedrogeerde zombies naar gedreven, oppergeconcentreerde wereldvoetballers, is een plot dat niemand aan zag komen. Zelfs bijna een helft met tien man spelen gooide geen roet in het eten.

Epke Zonderland zal het herkennen. Pieken als het moet. Goud binnenslepen op dat duidelijke punt in je agenda. Maar Epke hoeft dan niet een paar dagen later weer tegen fokking ADO. Gelijk de dag erna stonden de mannen van Frank de Boer zich alweer voor te bereiden.

Een potje na een Europese wedstrijd, om 12.30, op kunstgras, tegen een behoorlijke kwelgeest van de laatste jaren. Als dat maar goed gaat. Ach, wat zeg ik? De ADO-spelers moeten ook hebben gekeken dinsdagavond. Naar een potje waardoor elke Ajacied nog een lach op het gezicht heeft staan.

De Amsterdammers staan voor de aftrap al 3-0 voor. Die zombies van tegen RKC zullen dit seizoen niet meer te zien zijn, lijkt me. Of…? Nee, rot op met cynische gedachten. Die dinsdagavond pakt een laagvlieger uit de competitie, de zondag erop, ons nog niet af. Kom op Ajax!  

Lees ook:Ajax scoort vier keer, maar verliest van het zes keer scorende Utrecht
Lees ook:Van der Laan is nu al met de 32ste landstitel van Ajax bezig
Lees ook:Peter Bosz zit voor gevoel al vier seizoenen bij Ajax
Lees ook:Ajacied Jaap Stam geëerd in geboortestad Kampen
Lees ook:Mijn mond wil niet meer sluiten na Ajax – FC Barcelona

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>