De ene Ajax Experience is de andere niet

Er is maar een plek in Amsterdam voor een echte Ajax experience, zoals afgelopen donderdagavond tegen Steaua. De Arena. Voor minder dan vijftien euro beleefde ik er een heerlijk Europacupavondje.

Nu zijn er een aantal jaar geleden grote visionairs geweest die dachten het Ajax Museum in het stadion naar het centrum te moeten verhuizen. Naar het Rembrandtplein. Met veel nieuwe interactieve elementen. Een Experience waar je nu 17,50 voor betaald.

Nu blijkt dit niet zo’n succes. Ajax draait er verlies op. Zou het echt iemand verbazen?

Stel je doet een weekendje Brussel en je komt in de buurt van de Grote Markt een Anderlecht Experience tegen. Mooie club, in het verleden grote prijzen gewonnen. In België nog altijd eeuwige titelkandidaat. Je had al nagedacht om even bij het stadion te kijken, maar daar is geen tijd voor. Daarnaast is een stadiontourtje altijd wel leuk, maar naast naar lege tribunes en een grasmat staren, is er daar niets meer te doen. Het museum is namelijk naar het centrum verhuisd.

Nu sta je er – toevallig – voor en denkt: doen? Grote Markt en voetbal, het klopt niet helemaal. Er is wel lichte twijfel, dus je gaat naar de toegangsprijzen kijken. 17,50? Je begint te lachen en rent zo hard als je kan weg. Dit is Brussel, er is wel meer te doen. In Manchester of Liverpool was het een ander verhaal geweest. Saaiere steden en grote clubs van nu.

Ik heb Europacupavonden meegemaakt voor prijzen die twee keer zo hoog waren als afgelopen donderdag. In een halfleeg stadion. Ook niet zo raar.
Een voetbalmuseum ver van een stadion is uiteraard niet met een potje voetbal te vergelijken. Als die even populair waren, was er pas echt een probleem. Dus – als ik iets van marktwerking begrijp – zou het nooit hetzelfde mogen kosten.

Lees ook:Aftellen naar de verjaardag van Sjaak Swart in het Olympisch
Lees ook:Jenevermuseum nieuw in de stad
Lees ook:Dappermarkt beste markt van het land
Lees ook:Ajax mag tegen Groningen best slaapverwekkend spelen, ‘we’ worden namelijk kampioen
Lees ook:Sedoc, Van Eupen en Emanuelson sporters van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>