Ondanks groot disrespect van KNVB voor supporters, staat kwartfinale beker in teken van respect

Of de KNVB een goed gevoel voor humor heeft of een dubbele moraal, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ik lees bij NU.nl dat de kwartfinales van de beker weer zogenaamd in het teken van respect staan. Los van dat dit inmiddels een compleet uitgehold begrip is (lees hier wat ik daar van vind) strookt het ook niet met hoe de voetbalbond en de overheid zelf met (uit)supporters omgaan.

Bij Vitesse – Ajax, in Emmen gespeeld vanwege een organisatorische inschattingsfout van de thuisclub, worden zowel de uit- als thuissupporters met een verplichte buscombi bij het stadion afgeleverd. Er zou anders nog weleens een kans zijn dat iemand met een wit-rood-witte sjaal iemand met een zwart-gele tegenkomt. Talloze mensen moeten nu snipperuren opnemen om met dit veevervoer mee te kunnen. Bijna alle mensen die graag naar voetbal in een stadion kijken, zijn namelijk net normale mensen. Met een baan, een hypotheek en een gezin en zo.

Natuurlijk zitten er ook raddraaiers tussen. Maar kom op KNVB en (lokale) overheid. Hebben jullie het zo slecht in de hand dat deze beestachtige methode de enige manier is? Kijk eens hoe omringende landen het oplossen. Of zouden Nederlanders echt nog een treetje lager in de evolutie staan? Jullie laten zo alleen maar onkunde en vooral een enorm groot gebrek aan respect zien.

 

Hier een blog van een Ajax-supporter over zijn ervaringen bij alle uitwedstrijden in de beker

Hier een ander goed voorbeeld van supportertje pesten, Willem II supporters in Utrecht

Lees ook:Omhels de Neanderthaler in jezelf om te zien dat uitsupporters weren bij Ajax – Utrecht geen zin heeft
Lees ook:Antwoord op een tweet over Zwarte Piet
Lees ook:Vanuit Amsterdam schreeuw ik: Red De Kuip
Lees ook:Bekerwinst Ajax op Museumplein
Lees ook:Een derde van de te-dicht-bij-scholen-coffeeshops staan in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ondanks groot disrespect van KNVB voor supporters, staat kwartfinale beker in teken van respect

  1. M Kruijer

    Beter regelen daar in Arnhem. Nu hebben ze het niet goed geregeld, en moeten de ajacieden er voor opdraaien. Lekkere boel weer..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>