Waarom nog naar het stadion gaan met die Spidercam?

De Arena heeft nu dus ook een Spidercam. Een camera die beelden in vogelvlucht schiet. Te gek. Bij interlandtoernooien vraag ik me altijd al af waarom dat niet in onze competitie zou kunnen. Nu het er is spookt er een andere vraag door mijn hoofd. Waarom zou ik nog naar het stadion gaan?

Het grote voordeel van op een tribune zitten is dat je het hele overzicht hebt. Althans dat heb ik altijd gedacht. Als een linksbuiten de bal heeft, kun je er ook de bewegingsmogelijkheden van de rechtsback zien. Met zo’n vliegende camera heeft de bankzitter thuis dat privilege ook.

Waarom zou ik dus, los van de sfeer, nog naar het stadion gaan? Het lijkt een simpele vraag aangezien geen haar op m’n hoofd er ook maar over piekert om mijn seizoenkaart weg te doen. Toch kom ik met rationele argumenten niet erg ver. Zeker nu iemand het op z’n Ikea-driezitter nog beter gaat zien dan ik vanaf de tweede ring.

Je moet het volgens mij omdraaien. Mensen thuis zien inmiddels juist veel te veel. In een stadion hoor je altijd uit verschillende hoeken verschillende geluiden komen. De mensen het verst verwijderd van een doelpoging kunnen een oei-dat-scheelde-niet-veel oooeeeh slaken, terwijl het aan de overkant stil blijft. Daar zien ze direct dat de bal ver naast gaat, net als bij de mensen thuis, die dit ook nog in drie herhalingen, vanuit alle hoeken bevestigd zien. De oooeeeh roepers genieten echter nog na van een grote kans die nooit heeft bestaan. Prachtig. Op de tribune spelen ontelbare wedstrijden. In honderdduizenden huiskamers maar één.

Ook discussies over overtredingen zijn in het stadion een stuk leuker. Overijverige regiekamers halen met rauwe feiten veel sjeu uit het erover praten. Ellebogen, duwtjes, schwalbes zijn nu in HD-kwaliteit niet te missen. Oké, zo gebeurde het. Punt. Lekker weertje niet?

Wel of geen goal van de Engelsen in 1966 tegen Duitsland, dat is nog eens een interessante kwestie. Nog altijd een lopende zaak. Kijk, in die tijd had ik nou niet per se een seizoenkaart hoeven hebben.

 

Volg mijn Ajax alter ego Stoeltje 63 op Facebook of Twitter

Lees ook:Ajax kijken wordt steeds obscuurder
Lees ook:Ajax verkoopt 40.000ste seizoenkaart
Lees ook:De zorgen van een Ajaxfan over kaartverkoop voor de Champions Leagueduels
Lees ook:Prima nieuw Ajax-uitshirt, als je van fluoriscerende marketing houdt
Lees ook:Ajax – Molde is als bezoekje aan de tandarts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>