Gehoor geven aan de oproep massaal davidsterafbeeldingen mee te nemen naar de Arena lijkt me onverstandig

Er zijn ajacieden die hebben opgeroepen om vanavond tegen FC Twente vooral joodse/ Israelische symbolen mee te nemen, als protest tegen de aanklacht van de stichting Bestrijding Antisemitisme. Dat lijkt me, als seizoenkaarthouder, heel onverstandig. Het zal alleen maar meer onbegrip wekken. Kom vooral massaal in het rood-wit zou ik zeggen.

Van de geuzennaam joden zal Ajax wel nooit meer afkomen. Hoewel Ajax nooit een joodse club is geweest, heb je als club met stevige roots in Amsterdam-Oost nou eenmaal veel met joodse leden te maken gehad. Prima. Toch zorgen de gruwelen van de Holocaust ervoor dat zo’n geuzentitel even anders ligt dan de omarming van de term boeren in bijvoorbeeld Eindhoven. De Brabantse boeren hebben nou eenmaal niet in het recente verleden met grootschalige genocide te maken gehad. Ik weet het, ik vertel weinig nieuws.

Ook ik vind de aanklacht van BAN wat ver gaan. Toch valt niet te ontkennen dat ze wel een punt hebben. Het heeft weinig zin om als reactie te provoceren. Het onbegrip kan alleen maar groter worden.

Laten we verder gewoon terugdenken aan 15 mei en weer massaal achter het team gaan staan, zodat FC Twente wederom in de Arena geen kans maakt.

Lees ook:Eerste joodse hospice van Europa in Amsterdam
Lees ook:Fox verliest bij FC Twente – Ajax
Lees ook:Snel bier in de Arena, ik neem het nou al voor lief
Lees ook:Ajax neemt zowel Boerrigter, Sighthórsson als Van der Wiel mee naar Heerenveen
Lees ook:Het ‘echte’ Ajaxlogo kijkt vooral naar de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>