Snel bier in de Arena, ik neem het nou al voor lief

20140824_170539 (640x360)Drank en eten bestellen vanaf je stoeltje in de Arena, via een app. Binnenkort kan het in het hele stadion, lees ik via Ajaxlife en AT5. Oké. Makkelijk. Het zal ook zeker mijn leven weer ietsjes aangenamer maken. De kans dat ik het echter zal weten te waarderen is nihil. Ik weet hoe dat gaat.

Voetbalsupporters zijn heel simpel, of lastig, het is maar hoe je het bekijkt. Je kunt als faciliterende wel denken dat je ze in de watten moet leggen, maar daar zijn hooguit de netwerkdelen van de tribune gevoelig voor. We komen voor het voetbal en als de laatste weken iets hebben bewezen is het wel dat zelfs dat bijzaak is.

Natuurlijk zijn roltrappen, straalkachels, loempia’s, tv-schermen, verschillende dranken, parkeerdekken, hamburgers, patat en weet ik veel wat allemaal vrij relaxed, maar het is niet iets waar je het naderhand nog over hebt. Lang wachten, gore broodjes, geen alcohol, daarover wel. Niet over goede service. Die neem je direct voor lief.

“Dat broodje kroket bij Ajax – FC Twente ging er behoorlijk goed in jongen” heb ik tenminste nooit gehoord. Net zo min als dat ik in de toekomst “ik had mijn bier bij Vitesse-thuis echt snel” zal gaan horen.

Het is nog erger. Ik betrap mezelf soms zelfs op een verlangen naar de dagen dat service zo goed als niet bestond. Dat je in de winter vastvroor aan de houten bankjes in het Olympisch. Dat de hele Meer naar de uienringen van de hamburgers rook, tenminste als het met de urinegeur eens een keertje meeviel.

Volgens mij hebben wij als diersoort een behoorlijk talent om ongemakken te romantiseren, om goed geregelde zaken vervolgens volkomen voor lief te nemen.

Natuurlijk helpt het dat ik op vastgevroren bankjes en in urinewalmen Europacups heb zien winnen. De prestaties in relatieve luxe steken daar wat schamel tegen af. Maar ik vrees dat zelfs dat er weinig mee te maken heeft.

Dat snelle bier gaan we binnenkort simpelweg voor lief nemen. De rest van ons leven zullen we ervan profiteren, maar er nooit meer bij stil staan. Zo zijn we nou eenmaal. Een enkeling zal zelfs verlangen naar die onmogelijke rijen in de rust. Ondankbare hufters.

 

Lees ook:Thrill Grill: luxe frietkot vermomd als restaurant
Lees ook:Ajax – AZ was vreselijk, toch had je erbij moeten zijn
Lees ook:Toiletten Vondelpark zijn meer dan welkom
Lees ook:Reacties rond hoorzitting bewijzen dat Zwarte Piets houdbaarheidsdatum voorbij is
Lees ook:Veel meer buitenlandse toeristen dan bij een ‘normale’ Koninginnedag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>