Schade Stedelijk door Ajax-huldiging blijkt ton duurder dan gedacht

In de Volkskrant lees ik vanochtend dat Ajax-’supporters’ op 15 mei voor 400 duizend euro schade hebben aangericht aan de nieuwe vleugel van het Stedelijk museum. Deze nieuwe cijfers van de gemeente liggen een ton hoger dan bij een eerdere schatting.

Naast grote glaspanelen en kunstof dakbedekking heeft de opleverdatumdatum ook schade opgelopen. De vernielingen hebben twee weken herstelwerkzaamheden gekost. De aannemer verwacht die tijd in te kunnen lopen. Alles wordt namelijk uit de kast gehaald om de nieuwe vleugel in de tweede helft van 2012 op te leveren. Daarvoor gaat het hele museum overigens wel vanaf 7 oktober voor onbepaalde tijd dicht.

Als Ajacied doet het me pijn om te zeggen, maar ik zou het heel goed begrijpen als de gemeente toekomstige Ajax-huldigingen uit de binnenstad weert. Dit leeghoofdige vandalisme doet het al niet zo sterke imago van de voetbalsupporter weinig goeds.

 

Lees ook:Laatste kans om nog naar Temporary Stedelijk 2 te gaan
Lees ook:En nu gaat het Van Gogh Museum ook verbouwen
Lees ook:Amsterdammers kunnen straffeloos hun wapens inleveren
Lees ook:“Huldiging van Ajax nooit meer op het Museumplein”
Lees ook:‘Badkuip’ Museumplein goed zichtbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>