Jan Vertonghen bevestigt wat ik al jaren dacht: hij is een echte Amsterdammer

Amsterdam is altijd een migrantenstad geweest. In de gouden eeuw trokken mensen hier al uit alle windhoeken naartoe. Met wat liefde voor de stad kun je Amsterdammer worden. Ook verschillende Ajacieden bewijzen dat je geen Nederlands paspoort hoeft te hebben om een echte Amsterdammer te zijn. Stefan Petersson en Jari Litmanen zijn hier voorbeelden van en we hebben er nu weer een: Jan Vertonghen. Op AjaxLife.nl lees ik dat de kans groot is dat hij, ondanks veel belangstelling van grote buitenlandse clubs, dit jaar gewoon bij ‘ons’ blijft.

De ontlading van het afgelopen kampioenschap leek bij Jan ook het groots. Zijn reactie na het laatste fluitsignaal van Ajax – FC Twente was er een van een voetballende supporter. Aan alles zie je dat hij net zoveel van de club houdt als wij. Zijn “het zijn maar kut kakkerlakken” na de bekerfinalewinst op Feyenoord was onverstandig, maar stiekem ook mooi.

Hopelijk zorgt hij dat Ajax weer een rol gaat spelen in Europa, want je kan nog zo een voetballende supporter zijn, met zijn kwaliteiten verdient hij toch ook uiteindelijk een absolute topclub. Super dat we daar nog minstens een seizoen van kunnen genieten.

Meer Ajax stukjes

Lees ook:Halverwege twee voetbalseizoenen
Lees ook:Het beste Kenneth Vermeer!
Lees ook:Ajax – Feyenoord kijken aan de Eindhovense Coolsingel
Lees ook:Ajax is bezig negatief record te breken
Lees ook:Jaap Stam onzeker tegen Sparta Praag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>