Toscaans verbodsbordmannetje nu ook in Amsterdam

Florence juli 2011

Bij AT5 een berichtje met de kop ‘Verkeersbordenkunst nu eindelijk ook in Amsterdam’. Eronder foto’s van verbodsborden met een mannetje dat ik ook uit Firenze (Florence) ken. De Franse kunstenaar die al jaren in de Toscaanse stad woont heeft kennelijk ook hier toegeslagen. Erg tof.

Toch ben ik het niet helemaal met de kop eens. Verkeersbordenkunst is al jaren in Amsterdam. Verkeerstypografie is namelijk al kunst. Zeer toegepaste kunst. Neem het mannetje dat aangeeft hoe het stoplichtknopje te bedienen. Naast een kunstwerkje lijkt hij ook nog eens sprekend op de nieuwe koning van België.

Lees ook:Ik begrijp Artis wel, wilde dieren hoeven geen naam
Lees ook:Bestaat er zoiets als ‘foute kunst’?
Lees ook:Ook ik zal de Philipsvleugel van het Rijksmuseum missen
Lees ook:Schreeuw om minder royaltynieuws
Lees ook:Ajax – FC Twente probeerde ik door een Utrechtse bril te zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>