De grootste gebreken in Amsterdamse woningen

Amsterdam heeft natuurlijk een enorme historie als het gaat om bouw en architectuur. Nog steeds vergaap ik mij aan de fraaie grachtenpanden wanneer ik door de binnenstad loop. Maar ook in de Jordaan zijn markante woningen te vinden. Of wat dacht je van de luxe woningen in Zuid? Toch hoor ik veel van mijn kennissen uit Amsterdam die vaak klagen over gebreken aan hun woning. Als voorvechter van woongenot heb ik ook wat speurwerk gedaan op het net. Ik kwam tot de onderstaande top 4 van meest voorkomende woonklachten van Amsterdammers. Natuurlijk zou ik Sigfrido niet zijn, als ik je daarbij geen handige tips zou geven… Daar komt ie!

Verstopte oude standleidingen
Amsterdam is natuurlijk een paradijs voor loodgieters. De verouderde panden vertonen regelmatig allerlei gebreken. Verstopte standleidingen staan met stip bovenaan. Veel oude standleidingen bestaan namelijk uit metaal en raken daardoor sneller verstopt dan moderne leidingen. Dat is uiteraard een klus voor een specialist. Zoek goed uit welk ontstoppingsbedrijf een hoge succesrate heeft. In Amsterdam zijn veel ontstoppingsbedrijven actief en de 1 is beter dan de andere. Een bedrijf waar ik goede ervaring mee heb is de Ontstoppingskoning uit Amsterdam. Dat is een ontstoppingsbedrijf die in alle markten thuis is en ook voor spoedklussen snel ter plaatse is.

Soms is vervanging van de leidingen door een loodgietersbedrijf het beste alternatief. Als je op zoek bent naar een loodgietersbedrijf dan kan ik je AKC Loodgieter uit Amsterdam aanraden. Zij zijn actief in Amsterdam en hebben een heel palet aan diensten op hun site staan.

Gehorige vloeren
Vooral als ouder van kleine kinderen zul je hier doldwaas van worden. Je hebt net je kinderen in slaap gezongen en bij het wegsluipen kraakt de vloer hen weer wakker! Of je zou maar vlak onder een aantal studenten wonen of iemand die elke dag aerobics doet! Vloerisolatie doet echter wonderen. Veel gebruikte materialen voor vloerisolatie zijn PUR schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Natuurlijk kost het wat en is het niet in een uurtje gelegd. Toch aan te raden als je nog jaren plezier wilt hebben van je Amsterdamse woning of de verkoopwaarde wilt verhogen…

Tochtige ramen
Een logische klacht als je het bouwjaar van veel Amsterdamse panden kent. Vroeger was de huizenbouw en de kennis over isolatie minder ontwikkeld. Tochtige ramen kun je echter goed aanpakken met tochtstrips en gordijnen.  Tochtstrips zijn gemakkelijk en goedkoop te krijgen en redelijk eenvoudig te plaatsen. Qua gordijnen moet je goed op de stof letten. Vooral dikke en stevige gordijnen zijn het best voor het weren van kou en wind.

Slecht geaarde elektra
Bij veel oude woningen dient het ondergrondse waterleidingnet van oudsher als veiligheidsaarding. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd en bovendien risicovol. Omdat nieuwe leidingen van kunststof de elektrische stroom niet geleiden, moet je na deze vernieuwing een aardedraad laten slaan. Natuurlijk doe je dat niet zelf, want voor je het weet sta je zelf onder stroom! Schakel gecertificeerde professionals uit Amsterdam in!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De grootste gebreken in Amsterdamse woningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>