Huurdersvereniging Amsterdam verwacht ‘Londense toestanden’ bij huurverhogingsplannen Donner

Op At5.nl een interview met Arco Leusink van Huurdersvereniging Amsterdam. De vereniging stapt naar de rechter om huurverhoogplannen van Donner tegen te houden. Plannen die mogelijk al op 1 oktober ingaan. Leusink vindt dat de Tweede Kamer er nog over moet stemmen. Omdat het niet om een officiële wet gaat, is dit niet gebeurd.

De maatregel verhoogt niet alleen een huur van 500 met 123 euro, de huursubsidie wordt ook nog eens behoorlijk gekort. Verhuizen wordt voor huurders volgens Leusink onmogelijk. Van inkomensspreiding over de stad komt niets terecht. Ghetto’s zoals in Parijs en Londen ontstaan, met als mogelijk gevolg de rellen die helaas bij genoemde steden zijn gaan horen. Een horrorscenario dus, dat door de huurdersvereniging wordt geschetst.

volkskrant 28-9 ’11

In De Volkskrant las ik vandaag toevallig een interview van Wilma de Rek met Britse psychiater Theodore Dalrymple. Hij voorspelt dat de ‘Engelse toestanden’ hier ook niet zo ver weg zijn. Om een andere reden dan de huurdersvereniging echter. Hij acht de verzorgingsstaat hier juist verantwoordelijk voor.
Hij zegt onder andere:
 ‘Het is niet moeilijk te begrijpen waarom we ooit zoiets als een verzorgingsstaat wilden, maar wat mensen vervolgens weigerden in te zien, was het verderfelijk effect ervan op een substantieel deel van de bevolking. Je kunt best van mening verschillen over hoe je een probleem moet aanpakken, maar als je ontkent dat het bestaat, kom je nergens.’  

Een ontmoeting tussen de heer Leusink en de heer Dalrymple zou een boeiende zijn.
Zoals te voorspellen lokken de uitspraken van de Britse psychiater heel wat discussie uit. Hier een blog van iemand die de moeite nam om het grootste deel over te typen.

Lees ook:Damschreeuwer had vandaag weer voor de rechter moeten staan
Lees ook:“Je kunt toch wel stellen dat in Amsterdam de grootste hufters van het land wonen”
Lees ook:Britse politie helpt in Amsterdam bij voetbalwedstrijd
Lees ook:Fabiola haalt bij De rijdende rechter alles uit de kast
Lees ook:Het eerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa opent in Amsterdam-Osdorp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>