Het Amsterdamse nieuws van de afgelopen week in 250 woorden, week 38

Amsterdam is een stad van extremen. Je kan hier in een hele andere wereld leven dan je buren. Er is de niets-aan-de-hand-het-gaat-hier-z’n- gangetje stad, maar ook de duistere-schimmige stad.

De niets-aan-de-hand-stad is deze week uitgebreid door het bureau Onderzoek en Statistiek onderzocht. De sfeer in de Stopera blijkt daaruit het tegenovergestelde te zijn van die aan het Binnenhof. In ‘het Kremlin aan de Amstel’ regeert de PvdA gewoon door met rustige hand. Job Cohen zal wel heimwee hebben.
In dit kabbelend deel van de stad wil volgens O&S ook tweederde van de bevolking van de huidige -landelijke - regering af. Dat zit onze ontwikkeling alleen maar in de weg.
Het rustig deel heeft in het Vondelpark ook nieuwe bankjes gekregen. Een Mandril is er in Artis geboren. En overleden levenskunstenaar Ramses Shaffy krijgt er naast een metrostation aan de Vijzelgracht in 2013 ook een Avro-dramaserie bij.

De duistere-stad laat zich zelf wat minder duidelijk zien. Het is er nog niet duidelijk wie de aanslag op het gerechtsgebouw heeft gepleegd. In de Kinkerstraat waren er op klaarlichte dag verschillende inbraken. En de Damschreeuwer komt er niet opdagen voor de rechter.

Ook zijn er gebeurtenissen die op het randje balanceren. Een 80-jarige demente man was er even zoek, maar uiteindelijk ook weer terecht. De politie zegt er het Boerkaverbod te gaan handhaven, maar zal die tien overtreders mijn inziens echt wel gedogen. En ondanks een groeiende afkeer voor scooters, is Amsterdam er gewoon nog ‘s werelds meest fietsvriendelijke stad.

Het was kortom weer een typisch Amsterdams weekje, die zeer zonnig eindigde. Ajax trok de balans met een gelijkspel in de Arena weer recht.

Lees ook:Damschreeuwer had vandaag weer voor de rechter moeten staan
Lees ook:Toeristen in bootjes door de grachten
Lees ook:Komend weekend is er weer Uitmarkt
Lees ook:Henk Bakker senior start nieuwe partij
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>