Irritatie over scooters stijgt in Amsterdam

Elke fietsende Amsterdammer heeft er wel mee te maken: scooterrijders die het hele fietspad opeisen. Een eindje naast iemand fietsen wordt steeds lastiger omdat snerpende toetertjes er continu zeer dringend langs moeten. Bij het stoplicht is een gesprek door het lawaai ook niet meer mogelijk, om over de stank nog maar te zwijgen. Het schijnt dat die monstertjes op wielen onze longen meer schade toebrengen dan vrachtwagens.

De politie controleert scooters deze week al strenger, onder andere op snelheid met laserguns. Als je ook last hebt van de vele scooters is er een petitie die je hier kunt onderteken. Onder andere de Amsterdamse Fietsersbond en het Milieucentrum roepen Amsterdammers op om de gemeente een signaal te geven van hun ongenoegen. 

Een goede eerste stap zou het weren van scooters op het fietspad zijn. Een algehele ban is uiteraard onredelijk. Toch kan ik het me niet voorstellen dat alle scooterbezitters dat ding enorm hard nodig hebben. Binnen onze stad is zo’n beetje elke afstand prima fietsbaar.

Lees ook:Amsterdam is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld, ondanks alles
Lees ook:Grapje van Fietsersbond: fietsloze zaterdag
Lees ook:Amsterdam moet afvallen
Lees ook:Gemeente propt forenzen vol vette troep
Lees ook:Amsterdam krijgt dikke voldoende als fietsstad

1 Reacties // Reageer

One thought on “Irritatie over scooters stijgt in Amsterdam

  1. Dave

    Geen 16 jarige op een scooter toelaten, maar pas vanaf 18 jaar net zoals met de auto. Geen begrensers meer in scooters stoppen, hierdoor gaan zij enkel meer uitstoten en meer verbruiken. Dan kunnen de bromfietsers gewoon mee met de stroom op de plekke ndat zij mogen rijden, uiteindelijk rijden we allemaal voortdurend iets te hard. In een auto hebben we een maximale snelheid te respecteren, dus ook op een scooter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>