Amsterdammers zijn volgens mij gevaarlijker op de fiets dan toeristen

Op nrcnext.nl wordt vandaag de vraag behandeld of toeristen op de fiets niet gevaarlijk zijn. Ik ben het met de woordvoeder van de politie in het stuk eens, dat het wel meevalt. De toeristen zijn zich zo bewust van hun onervarenheid en het daaruit voortkomende gestuntel, dat ze zorgen dat ze goed uitkijken. Wij Amsterdammers zijn veel gevaarlijker.

Zelf ervaar ik het door de stad fietsen als een computerspel. Bij verhalen over Amsterdamse fietsergernissen denk ik dan ook direct: oei, ze storen zich aan mij. Ik weet ook niet wat het is, in de rest van mijn leven ben ik best braaf. Op de fiets toon ik een andere aard.

Waarschijnlijk is het een overlevingsmechanisme. Om me niet te hoeven storen aan de verkeerschaos, creƫer ik die lekker mee. Mijn rem en mijn fietsbel gebruik ik zo min mogelijk. Geduld voor een rood stoplicht hoef ik niet op te brengen. Mijn reistijd staat bijna los van de drukte op de route.

Mijn guerrillafietsgedrag vind ik zelf niet gevaarlijk. Toch geef ik toe dat die voorzichtig stuntelende MacBikers een stuk minder kans maken op brokken.

Hier het stuk van nrcnext.nl.

Lees ook:Zou Ivo Opstelten weten wat hij doet met voetbalsupporters
Lees ook:Paar maanden gratis autodelen in ruil voor je parkeervergunning in West
Lees ook:Hoeveel invloed hebben dichtbijzijnde coffeeshops op scholen?
Lees ook:Een Ajaxshirt op Into the Great Wide Open
Lees ook:Ajax heeft de schaal, enkele anderen de eierdoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>