Ga naar Kwaku

Volgende keer blijf ik zeker een stuk langer

Volgende keer blijf ik zeker een stuk langer (Foto: Tom van der Molen)

Gister belandde ik min of meer toevallig, voor Ajax – AZ, bij het Kwaku-festival. En daar ben ik heel blij om, want wat hangt daar een goede sfeer zeg. Er is dan haast geen plek te vinden op het terrein waar je niet minstens drie bands door elkaar hoort, zelfs niet vlak bij het hoofdpodium, maar dat is deel van de charme. Hoewel ik uit verschillende hoeken weet dat er een gelikter beleid gevoerd wordt nu het KwakU heet (KwakOE is failliet), is het nog on-Nederlands ontspannen.

Alleen al voor het eten is het de moeite om naar het festival te gaan. Het is ook echt voor alle leeftijden. Ik was er te kort om een hele uitgebreide sfeerimpressie te geven, maar het gevoel wat ik kreeg was erg positief. Het kost ook maar €2,50 om binnen te komen.

Vlak voor de voetbalwedstrijd moest ik er nog heimelijk aan denken. Er liep namelijk een man in pak met grote snelle passen naar de kinderen die rond de middencirkel een groot geel KNVB-promotiedoek lieten golven. Ze stonden maar liefst twintig centimeter verkeerd voor de tv-camera’s. De arme thuiskijkers zouden per ongeluk middencirkelkrijt kunnen gaan zien. Maar gelukkig lukte het de man om dit grote onrecht met gezweet en getier recht te zetten. Tja.
Ik denk dat het geen kwaad zou kunnen als een KNVB-delegatie ook eens bij Kwaku gaat kijken.

Het festival is nog tot en met 4 augustus, op zaterdag en zondag. Kijk hier voor informatie.   

Lees ook:Thema Holland Festival bekend
Lees ook:De Dortmund-supporters staan ook bovenaan merkte ik in de Arena
Lees ook:Recordjaar Artis belooft niet veel goeds
Lees ook:Locatie(s) Jordaanfestival onzeker
Lees ook:Amsterdammer Goossens winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>