Nieuwe Snoekfontein op het Leidseplein is af

De fontein voor het American Hotel op het Leidse doet het. De Hans Snoekfontein is stukken groter dan dat lullige fonteintje dat er eerst stond, en er zit zelfs water in (in plaats van rommel, zoals vaak bij z’n voorganger). Gisteren was de generale repetitie om te kijken of er water kwam uit de spuiters voordat het ding officieel wordt ‘geopend’ op 12 juni.

Het project werd deels gefinancierd door de erfenis van mevrouw Hans Snoek, de oprichtster van het Scapinoballet, en door het American Hotel en Holland Casino.

De twee bronzen vissen (snoeken) die in het vorige fonteintje stonden, staan ook in deze. Getuige de foto die gisteren in het Parool stond, zijn de waterstralen een stuk minder spectaculair dan de bouwtekening doet geloven, maar toch is de nieuwe Snoekfontein best wel mooi.

We waren in eerste instantie een beetje pessimistisch (zie: Nieuwe Snoekfontein op ‘t Leidseplein) over het project, maar we zijn bijgedraaid. Initiatieven om de stad mooier te maken, moeten eigenlijk altijd worden toegejuicht.

foto: fonteinen-amsterdam.nl

Lees ook:Nieuwe snoekfontein op ‘t Leidseplein
Lees ook:‘Aanpak’ illegale hotelboten in centrum
Lees ook:Nachtwacht onthoofd
Lees ook:Te land ter zee en in de lucht voor transit-passagiers Schiphol
Lees ook:Nieuw groot hotel voor Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>