Wenen van Geluk, over het Ajax van 1995

Danny Blind bij boekpresentatie

Danny Blind bij boekpresentatie

Dat het juist aan het eind van dit tenenkrommende Ajaxseizoen precies twintig jaar geleden is dat Ajax de Champions League won, is haast tragikomisch. Wie weet had Frank de Boers woede-uitbarsting er mee te maken. Het verschil met zijn tijd wordt niet bepaald kleiner. Misschien maar beter als hij Wenen van Geluk niet gaat lezen.

Danny Blind, die met een interview in het boek staat, gaat dat wel doen. Hij kreeg gisteren in Scheltema het eerste exemplaar overhandigd. ‘Eerste’ exemplaar, moet ik zeggen, want de bundel is al ruim een week verkrijgbaar. Uitgeverij Nieuw Amsterdam werkt zelfs al aan een tweede druk.

Wenen van Geluk is een verzameling verhalen van diverse journalisten en schrijvers die terugblikken op 24 mei 1995. Paul Onkenhout heeft het over zijn toenmalige band met Louis van Gaal. Frank Heinen schrijft over zijn eerste jaar als voetballer, in de E5. David Endt vertelt zijn verhaal vanuit de kleedkamer en de zijlijn in Wenen. Er is een stuk over hoe het in Rotterdam was die dag, van Erik van Wijk. Om er maar een paar te noemen.

wenen van gelukZelf had ik ook de eer om een verhaal voor dit mooie boek te mogen schrijven. Het gaat over hoe ik als student, enkele minuten na de punter van Kluivert, op een tramhokje beland.

Op 24 en 25 mei komt er ook een theaterversie van het boek in Het Tobacco Theater. Voordrachten, een quiz, bewegende beelden en bier. Wenen van Geluk Live is de 24ste uitverkocht, maar voor de 25ste zijn er – op het moment – nog kaartjes.

 

Lees ook:Gezien bij Tobacco Theater: Wenen van Geluk Live
Lees ook:Blind junior naar Ajax, Grim naar Sparta
Lees ook:Blind in de hoek gezet
Lees ook:Blind betuigt spijt na verkeersongeval
Lees ook:‘T is officieel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>