Waarom Ajax in Qatar is

gaspit-1-150x150Hoezo moet Ajax zo nodig naar Qatar? Oké, Frank en Ronald hebben er gefoebeld, de accommodaties en het klimaat zijn er erg aantrekkelijk. Maar door de niet bepaald frisse aanloop naar het WK2022 hangt er ook een behoorlijk naar geurtje aan. Daarbij is Dennis nog altijd niet van het vliegen.

Toch is het kwartje bij me gevallen. Het heeft natuurlijk met de tegenstander in de eerste wedstrijd na de winterstop te maken. FC Groningen. Psychologische oorlogsvoering. Als geen ander zullen de noordelingen beseffen hoe Qatar zo schaamteloos welvarend is geworden. Dat komt door een monopolie van de lokale bevolking op hun fossiele brandstoffen.

Weldadige rijkdom die hen puur door geografisch toeval is toebedeeld. Dat hadden de Groningers zo ook wel gewild. Hun ondergrondse goudmijn brengt ze echter alleen de dreiging van aardbevingen en sussend gebrabbel van minister Kamp.

De Boer en co verblijven nu in een soort Groningen van als de dingen ietsjes anders waren gelopen. Dat moet wel wringen in het noorden. Slim. Die drie punten zijn zo goed als binnen.

Lees ook:Ajax kan zondag in Groningen de 500ste uitzege behalen
Lees ook:‘Lonely Planet’ over 17de eeuws Amsterdam
Lees ook:Nieuwe metro in een oud jasje
Lees ook:Ajax – FC Groningen was echt weer zo’n heerlijk potje dat ik morgen weer vergeten ben
Lees ook:Eberhard van der Laan is tijdelijk Z!-verkoper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>